Hvorfor ændrede Louis XIV hovedstaden i Frankrig fra Paris til Versailles?

Hvorfor ændrede Louis XIV hovedstaden i Frankrig fra Paris til Versailles?
Anonim

Svar:

Ustabilitet.

Forklaring:

Da kong Louis XIV var 5, brød en revolt ud i Paris. Oprørerne blev ledet af det disenfranchised aristokrati, der troede deres magt var truet. Selvom denne oprør og en anden efter den blev sat ned, blev det klart, at aristokratiet måtte styres.

Louis havde det i tankerne, da han blev konge. Versailles før Louiss regering blev for det meste brugt som en kongelig jagthytte; men Louis havde andre planer for det. I 1661 begyndte han at udvide den til sit personlige palads. Ved færdiggørelsen i 1682 flyttede Louis ind og ændrede hovedstaden fra Paris til Versailles for at undslippe den uro, som Paris var underlagt. Han opfordrede hele aristokratiet til at leve med ham på grund af det, ikke fordi han kunne lide dem, men fordi han kunne kontrollere dem.

Pragtens pragt er utroligt; acre på acre af haver, parker, springvand og gangbroer strækker sig over paladset grunde. Så det er ikke overraskende, at når man inviteres til at bo der, accepterede det meste af aristokratiet. På denne måde kunne Louis være sikker på at sikre sig, at de magtfulde aristokrater ikke kunne vælte ham.

Selvfølgelig er en mere indlysende grund til, at hovedstaden blev flyttet, simpelthen fordi Versailles er så smuk. Louis kunne slentre langs paladsstierne og nyde skønheden (selvom han normalt ikke havde tid nok til andet end arbejde).