Hvad er hovedårsagerne og de vigtigste konsekvenser af tredive års krig? Analyser to årsager og to konsekvenser i dybden.

Hvad er hovedårsagerne og de vigtigste konsekvenser af tredive års krig? Analyser to årsager og to konsekvenser i dybden.
Anonim

Svar:

Den tredive års krig var faktisk en række krige. Det startede som en religiøs forening og blev en stor magt konflikt. Det var meget destruktivt for Centraleuropa og splittede Tyskland indtil 1870.

Forklaring:

Ferdinand II var en stank katolsk. Han arvede en stor del af Centraleuropa, da han blev den hellige romerske kejser. Meget af dette område var protestantisk efter den vestlige schism (reformationen) og havde været så i omkring et århundrede. Ferdinand forsøgte at tvinge protestanterne til at blive katolikker. Da han blev afvist, havde han meget af det omstridte land og indbyggerne satte til sværdet.

Protestantiske stater længere nord følte de nødvendige for at forsvare sig og kæmpede tilbage. Katolikkerne begyndte at få overhånden, og så gik svenskerne ind i krigen. Den spanske tog også det som et øjeblik at knuse protestanterne i hollandsk Holland. Frankrig mente, at det skulle forsvare grænserne ind på protestantens side. Udmattelse fulgte og det hele sluttede i 1648.

Resultatet var franskernes stigende i Europa og ødelæggelsen og stagnationen af landene i det hellige romerske imperium. Hollanderne sluttede endelig den spanske påstand til deres land, og de blev et handels- og efterforsknings imperium. Sverige blev en verdensmagt i Nord- og Østeuropa, som satte dem i konflikt med russerne. Tyskland manglede en forening i 2 århundreder, som passer franskmændene.

Det indledte også en bølge af emigration til Amerika fra Centraleuropa.

en.wikipedia.org/wiki/Thirty_Years%27_War