Hvilken påvirkning har urinsystemet på blodtrykket? Hvilken påvirkning har nyresystemet på blodtrykket?

Hvilken påvirkning har urinsystemet på blodtrykket? Hvilken påvirkning har nyresystemet på blodtrykket?
Anonim

Svar:

Nyresystemet styrer blodtrykket ved en proces, der er kendt som tubuloglomerulær tilbagemekanisme

Forklaring:

Nyresystemet har en egenskab for at opretholde en forholdsvis konstant renal blodgennemstrømning. I en bred forstand hjælper denne egenskab med at øge det samlede arterielle tryk, når blodtrykket falder.

Jeg antager, at du har en generaliseret ide om nephronens anatomi. I de tidlige distale fyldte tubuli i nefronen er nogle specialiserede celler kaldet macula densa celler, som har evnen til at mærke NaCl koncentration i filtratet. Når denne koncentration falder (som sker ved lavt arterielt blodtryk) stimulerer macula densa cellerne en anden specialiseret celler placeret i de afferente arterioler, der hedder juxta glomerulære celler for at frigive renin. Renin er et enzym, der omdanner inaktivt angiotensinogen til aktivt angiotensin 1, som derefter omdannes til angiotensin 2 med angiotensin-konverteringsenzym.

Angiotensin 2 forårsager afferent arteriolær dilation såvel som stimulerer aldosteronsekretion. Aldosteron forårsager efferent arteriolær sammentrækning såvel som renal retention af salt og vand.

Alt dette fører til et øget vandvolumen i det ekstracellulære væske, hvilket igen øger det arterielle blodtryk.