Hvorfor lever ikke planter i havet i den apotiske zone?

Hvorfor lever ikke planter i havet i den apotiske zone?
Anonim

Svar:

Ikke nok lys, eller slet ingen, at gennemgå processen med fotosyntese. Koldt og højt tryk tjener som et ugunstigt miljø for planter.

Forklaring:

Flertallet af millioner eller så plantearter skal gennemgå en proces af fotosyntese for at "skabe" kemisk energi til planten.

Fotosyntese kræver sollys, og i den apotiske zone er der ringe eller ingen sollys til rådighed for fotosyntese. Dette er nøglen til mange planter og tjener som hovedfaktoren.

Nogle planter har dog tilpasset sig til ikke at stole på fotosyntese og udvikle parasitære adfærd. Manglende evne til at gennemgå fotosyntese, planterne "lægger næringsstoffer" ud af andre organismer.

Et almindeligt eksempel på disse parasitære planter omfatter albino planter - planter uden klorofyl, så de er hvide.

Disse planter ville imidlertid kæmpe for at overleve i dybden af den apotiske zone. Med lidt til intet sollys og op til en kilometer væk fra overfladen bliver temperatur og tryk for uegnede organismer til at overleve. Dette er en mindre faktor i forhold til manglen på lys. Kun dem, der har tilpasset sig til at leve under sådanne forhold.

Med det hele sagt har planter i dagens tidsperiode en lav chance for at overleve i den apotiske zone. Eller de er ikke blevet opdaget endnu.

Indtil da skulle disse planter tilpasse sig dybden, hvis overfladen udsættes for større ændringer.

Håber dette hjælper:)