Hvorfor valgte Linnaeus Latin?

Hvorfor valgte Linnaeus Latin?
Anonim

Linné og andre forskere brugte latin fordi det var et dødt sprog. Ingen folk eller nation bruger det som et officielt sprog.

Mange andre sprog kan have latinske baser, men ikke bruge det hele. Så han ville ikke fornærme noget land, da han begyndte at navngive organismer, selv om du vil se, at han gjorde en gang til en person, han ikke kunne lide.

Før Linné varierede arter navngivning praksis. Han studerede for at være læge i medicin, men blev tiltrukket af botanik, da mange lægemidler på det tidspunkt var fra planter.

Mange biologer gav de arter, de beskrev lange, uhåndterlige latinske navne, som kunne ændres ved vilje; en videnskabsmand, der sammenligner to beskrivelser af arter, kan måske ikke fortælle, hvilke organismer der blev henvist til.

For eksempel blev den fælles vildbriarrosen omtalt af forskellige botanikere som Rosa sylvestris inodora seu canina og som Rosa sylvestris alba cum rubore, folio glabro.

Behovet for et brugbart navngivningssystem blev gjort endnu større af det enorme antal planter og dyr, der blev bragt tilbage til Europa fra Asien, Afrika og Amerika.

Efter at have eksperimenteret med forskellige alternativer forenklet Linné navngivning enormt ved at udpege et latinsk navn for at angive slægten og et som et "stenografi" navn for arten. De to navne udgør navnet på binomialet ("to navne").

Det seksuelle grundlag for Linnés planteklassifikation var kontroversielt i sin tid; Selvom det er let at lære og bruge, gav det i mange tilfælde klart ikke gode resultater.

Nogle kritikere angreb det også for sin seksuelt eksplicitte natur: En modstander, botanikeren Johann Siegesbeck, kaldte det "skæmmende harlotry". (Linné havde sin hævn, men han hedder en lille, ubrugeløs europæisk ukrudt Siegesbeckia.)

Reference: Berkley.edu