Hvordan kan elementegenskaber forudsiges?

Hvordan kan elementegenskaber forudsiges?
Anonim

Elementære egenskaber kan forudsiges af elementets position på det periodiske bord.

Gruppe og elektronkonfiguration

Gruppen (kolonne) i det periodiske tabel bestemmer valenceelektrontællingen. Hvert element i Alkali Metal (Li, Na, K, …) IA (1) søjlen har en valence-elektronkonfiguration af # s ^ 1 #. Disse elementer bliver let +1 kationer. Hvert element i Halogens (F, Cl, Br …) VIIA (17) søjlen har en valenselektronkonfiguration

af # s ^ 5 #. Disse elementer bliver let -1 anioner.

Metal og ikke-metal

Det periodiske bord er opdelt i metaller til venstre og ikke-metaller til højre. En trappe opstår gennem metalloiderne (B, Si, Ge, As, Sb, Te), der deler metallerne fra de ikke-metaller. Jo længere der er tilbage på det periodiske bord, jo mere metallisk er elementets natur.

elektronegativitet

Elektronegativitet er tendensen af et element til at tiltrække elektroner.

Jo længere til højre og op på det periodiske bord, jo højere er elektronegegativiteten. Fluor har den højeste elektronegativitet på 4,0 og Francium har den laveste elektronegativitet på 0,7.

Elektronegativiteten kan bruges til at bestemme bindingen af to elementer. Forskellen (subtraktion) mellem elektrongegativitetsværdien af to elementer kan anvendes i grov skala for at bestemme binding, 0 til 0,3 Ikke-polar-kovalent, 0,3 til 1,7 polar-kovalent og 1,7 til 3,3-ionisk.

Der er andre tendenser på det periodiske bord, der vil give indikatorer for, hvordan et element kan virke, herunder ioniseringsenergi, elektronaffinitet, atområder og ionisk stråling.

Jeg håber dette var nyttigt.

SMARTERTEACHER

Nice klik på det periodiske bord her: