Hvilket specialudstyr er placeret i hjertet og bruges som impulsgenerator til at gøre hjertefunktionen?

Hvilket specialudstyr er placeret i hjertet og bruges som impulsgenerator til at gøre hjertefunktionen?
Anonim

Svar:

Det specielle udstyr kaldes "Pacemaker."

Forklaring:

Hvad er en pacemaker indsættelse?

En pacemaker indsættelse er implantationen af en lille elektronisk enhed, der normalt placeres i brystet (lige under kravebenet) for at hjælpe med at regulere langsomme elektriske problemer med hjertet. En pacemaker kan anbefales at sikre, at hjerteslag ikke sænker til en farligt lav hastighed.

Korsets tværsnit viser de elektriske stier

Klik på billedet for at forstørre

Hjertets elektriske system

Hjertet er dybest set en pumpe, der består af muskelvæv, der stimuleres af elektriske strømme, som normalt følger et bestemt kredsløb i hjertet.

Dette normale elektriske kredsløb begynder i sinus eller sinoatrial (SA) knudepunktet, som er en lille masse specialiseret væv placeret i højre atrium (øverste kammer) i hjertet. SA-noden genererer en elektrisk stimulus ved 60 til 100 gange pr. Minut (for voksne) under normale forhold; denne elektriske impuls fra SA node starter hjerteslag.

Den elektriske impuls bevæger sig fra SA-noden via atria til den atrioventrikulære (AV) knude i bunden af højre atrium. Derefter fortsætter impulsen ned en elektrisk ledningsbane kaldet Bundle of His og derefter videre gennem "His-Purkinje" -systemet ind i hjertets ventrikler (nederste kamre). Når den elektriske stimulus opstår, får det musklerne til at indgå og pumpe blod til resten af kroppen. Denne proces med elektrisk stimulering efterfulgt af muskelkontraktion er, hvad der gør hjerteslag.

En pacemaker kan være nødvendig, når der opstår problemer med hjertets elektriske ledningssystem. Når timingen af den elektriske stimulering af hjertet til hjertemusklen og det efterfølgende respons i hjertets pumpekamre ændres, kan en pacemaker hjælpe.

Hvad er en pacemaker?

En pacemaker består af tre dele: en pulsgenerator, en eller flere ledninger og en elektrode på hver ledning. En pacemaker signalerer hjertet for at slå, når hjerteslagten er for langsom eller uregelmæssig.

En pulsgenerator er et lille metalhus, der indeholder elektroniske kredsløb med en lille computer og et batteri der regulerer impulserne, der sendes til hjertet.

En pacemaker og den er placeret i brystet

Klik på billedet for at forstørre

Ledningen (eller ledningerne) er en isoleret wire, der er forbundet til pulsgeneratoren i den ene ende, med den anden ende placeret inde i et af hjertets kamre. Ledningen er næsten altid placeret så den løber gennem en stor ven i brystet, der fører direkte til hjertet. Elektroden på enden af en bly berører hjertevæggen. Ledningen leverer de elektriske impulser til hjertet. Det fornemmer også hjertets elektriske aktivitet og relæer denne information tilbage til pulsgeneratoren. Pacemaker-ledninger kan placeres i atriumet (øverste kammer) eller ventrikel (nedre kammer) eller begge dele afhængigt af den medicinske tilstand.

Hvis hjertefrekvensen er langsommere end den programmerede grænse, sendes en elektrisk impuls gennem ledningen til elektroden og får hjertet til at slå hurtigere.

Når hjertet slår en hastighed hurtigere end den programmerede grænse, overvåger pacemakeren generelt hjertefrekvensen og vil ikke trænge. Moderne pacemakere er kun programmeret til at arbejde på efterspørgsel, så de konkurrerer ikke med naturlige hjerteslag. I almindelighed sendes ingen elektriske impulser til hjertet, medmindre hjerteets naturlige frekvens falder under pacemakerns nedre grænse.

En nyere type pacemaker, kaldet en biventrikulær pacemaker, anvendes i øjeblikket til behandling af bestemte typer hjertesvigt. Sommetider i hjertesvigt, pumpes de to ventrikler ikke på en normal måde. Ventrikulær dyssynkroni er et almindeligt begreb, der bruges til at beskrive dette unormale pumpemønster. Når dette sker, bliver mindre blod pumpet af hjertet. En biventrikulær pacemaker skifter begge ventrikler samtidig, hvilket øger mængden af blod pumpet af hjertet. Denne type behandling kaldes hjerte-resynkroniseringsbehandling eller CRT.

Efter en pacemakerindsættelse vil der blive foretaget regelmæssigt planlagte aftaler for at sikre, at pacemakeren fungerer korrekt. Lægen bruger en speciel computer, kaldet en programmør, til at gennemgå pacemakerens aktivitet og justere indstillingerne, når det er nødvendigt.

Andre relaterede procedurer, der kan bruges til at vurdere hjertet, omfatter hjerte- og træningselektrokardiogram (ECG), Holter monitor, signal-gennemsnitlig EKG, hjertekateterisering, brystrøntgen, computertomografi (CT scan) i brystet, ekkokardiografi, elektrofysiologistudier, magnetisk resonansbilleddannelse (MRT) i hjertet, myokardieperfusionsscanning (stress), myokardiel perfusionsscanning (hvile), radionuklidangiografi og hjerte-CT-scanning.

Bemærk, at selv om en MR er en meget sikker procedure, kan magnetfelterne, der anvendes af MR-scanneren, interferere med pacemakerns funktion. Enhver patient med en pacemaker bør altid tale med sin kardiolog, inden han går ind i en MR.

Kilde: