Hvad troede Whig Party på?

Hvad troede Whig Party på?
Anonim

Svar:

Økonomisk protektionisme, og at Andrew Jackson var en trussel.

Forklaring:

Whig-partiet blev grundlagt i 1833 som en reaktion på Andrew Jackson for at troværdigt modsætte sig ham i valget i 1834. (De mislykkedes.) Jackson var en outsider, der i Whigs 'syn kappede det demokratiske parti (splitte det fra og erstatte det demokratiske republikanske parti, som havde eksisteret siden Jefferson først kørte til præsident).

De første seks præsidenter var overplantere og / eller advokater fra Virginia, eller var Adamses fra Boston, men var alle fra samme sociale klasse. De første fem var underskriverne af enten uafhængighedserklæringen eller forfatningen (grundlæggere) og den sjette, John Quincy Adams, var søn af en tidligere præsident.

Andrew Jackson tilhørte ikke denne lille klub. Han kom ikke fra gamle penge, hans kone havde en mildt skandaløs baggrund, og han var en prangende krigshelt, der malkede sin legende til at rejse sig gennem de politiske rækker i Tennessee, da den betragtede noget mindre end en reel stat. Han blev fejret i kontor i valget i 1828 og hans modstandere var foruroliget over, at en lavfødt populist kunne blive valgt uden deres tilladelse, dannet et politisk parti, der specifikt modsatte sig ham. De var whigs.

"Whig" betød "anti-tyran". Betegnelsen havde eksisteret i Amerika siden revolutionen. De begunstigede en stærk kongres og et svagt formandskab, protektionisme for amerikansk forretning, og hvad der ville ødelægge Jackson og demokraterne. De modsatte frimurernes indflydelse.

I løbet af deres 21 års eksistens feltede de fire præsidenter: William Henry Harrison, Zachary Taylor (begge krigsherrer som Jackson, interessant), John Tyler (udvist fra festen, da han lykkedes Harrison) og Millard Fillmore. Henry Clay og Daniel Webster var partiledere. I 1854 blev resterne af partiet absorberet i det republikanske parti.