Hvem kontrollerede Sydafrika efter dets uafhængighed?

Hvem kontrollerede Sydafrika efter dets uafhængighed?
Anonim

Svar:

Folk af britisk og afrikansk afstamning. Sydafrika har aldrig haft en Coupe d'Etat.

Forklaring:

Sammenslutningen af de kolonier, der udgør Sydafrika, fandt sted under British Administration i 1910. Det bestod af Cape, Natal, Transvaal og Orange River Colonies. Denne Administration og mange efter arbejdet for at begrænse stemmerettigheder og politisk magt til kun hvide.

I 1931 åbnede statutten for Westminster i det britiske parlament vejen til uafhængighed for Union of South Africa. Det var et konstitutionelt monarki med den britiske konge som statschef (repræsenteret af en guvernør-general) og en premierminister som regeringschef.

I 1961 blev der oprettet en ny forfatning, Unionen blev opløst, og Sydafrika blev en republik med en præsident som statschef og en premierminister som regeringschef.

Apartheids lange kamp begyndte i 1948. Det blev meget mere åbenlyst i 1960'erne under den nye republikanske regering. Sydafrika blev opdelt i "hvide" og "farvestoffer".

I 1983 blev stillingen af premierminister afskaffet, og præsidenten blev stats- og regeringschef. P. W. Botha (en hvid afrikansk) var den første til at holde denne position.

I 1994 efter en forfatningsændring, der tillod mere universel franchise, blev Nelson Mandela valgt til præsident.

en.wikipedia.org/wiki/South_Africa

en.wikipedia.org/wiki/Union_of_South_Africa

en.wikipedia.org/wiki/South_Africa

Af OCHA, CC BY 3.0,