Hvad er afstanden mellem (3, -1, 1) og (-4, 0, 2)?

Hvad er afstanden mellem (3, -1, 1) og (-4, 0, 2)?
Anonim

Svar:

Vi skal beregne afstand som den sædvanlige måde ved hjælp af generaliseret Pythagoras sætning.

Forklaring:

For generaliseret Pythagoras sætning har vi:

# d ^ 2 = (x_2-x_1) ^ 2 + (y_2-y_1) ^ 2 + (z_2-z_1) ^ 2 #

hvor # (x_1, y_1, z_1) # og # (x_2, y_2, z_2) # er begge point.

Derfor:

# d ^ 2 = (-4-3) ^ 2 + (0 - (- 1)) ^ 2+ (2-1) ^ 2 = 51 #

Og tager firkantede rødder:

#d = sqrt {51} #