Hvad er betydningen af biodiversitet i et økosystem?

Hvad er betydningen af biodiversitet i et økosystem?
Anonim

Svar:

Biodiversitet er en god måling af et økosystems sundhed.

Forklaring:

Biodiversitet er en måling af, hvor mange forskellige typer af organismer der findes i et økosystem. Jo højere biodiversitet betyder, at økosystemet kan opretholde (vedligeholde) mange forskellige typer producenter, forbrugere og nedbrydere. Dette betyder generelt, at området er sundt. For eksempel har tropiske regnskove mange forskellige typer træer, bregner, blomster, fugle, insekter og pattedyr, så det er et af de mest produktive og sundeste økosystemer.

Men hvis der kun er få arter i området, er biodiversiteten lav, og økosystemet betragtes ikke som sund.

Svar:

Generelt fører større artdiversitet (alfa-mangfoldighed) til øget økosystemstabilitet, men forholdet mellem biodiversitet og økosystemets stabilitet / sundhed er kompleks.

Forklaring:

Generelt fører større artdiversitet (alfa-mangfoldighed) til øget økosystemstabilitet. Dette betegnes "mangfoldighedsstabilitetshypotesen". Et økosystem, der har et større antal arter, er mere tilbøjelige til at modstå en forstyrrelse end et økosystem af samme størrelse med et mindre antal arter. Du kan om mangfoldighed og økosystem stabilitet her.

Virkeligheden er imidlertid, at biodiversiteten ikke altid har samme rolle for hvert økosystem og på alle tidspunkter. Dette forhold er meget komplekst, påvirket af mennesker, økologisk arv, breddegrad og en lang række andre faktorer.

Et landskab, der er blevet forstyrret, har ofte høj biodiversitet, da koloniserende arter drager fordel af de åbne nicher. Imidlertid opretholder mange af disse arter ikke vedvarende befolkninger i takt med at tiden går og succession opstår. I betragtning af tid, arv og afhjælpning fra forstyrrelsen vil landskabet sandsynligvis være mindre forskelligartet, men det vil være mere naturligt og repræsentativt for det oprindelige økosystem.

Eller tag et økosystem med høj diversitet, men mange invasive arter. De fleste vil overveje den invasive art, der er skadelig for de oprindelige indbyggere og argumentere for deres fjernelse eller kontrol. At have et økosystem med 1000 naturligt forekommende arter er ønsket over at have et økosystem med 10000 arter, men de fleste er invasive arter.

Biodiversitet kan være et mål for økosystemets sundhed og stabilitet, men det er bestemt ikke altid. Visse biomer og økosystemer er mindre biodiverse og er stadig "sunde". Over hele kloden har biodiversiteten tendens til at stige, da vi bevæger os mod ækvator. Dette betyder ikke, at økosystemer længere fra ækvator er ikke sunde.

Forskere studerer stadig økosystemer og mangfoldighed, og der er meget at lære. Mønstre, der gælder for ét økosystem, gælder muligvis ikke for en anden. Det ideelle mål er, at de fleste økosystemer skal være fri for menneskelige forstyrrelser og i stabil tilstand, men selv dette er for simpelt, fordi nogle økosystemer faktisk har flere stater, at de betragtes som stabile på!