Hvad er frøfrie planter? + Eksempel

Hvad er frøfrie planter? + Eksempel
Anonim

Svar:

Frøplante planter er de planter, der ikke producerer frø til multiplikation.

Forklaring:

Planterne i Division Pteridophyta er frøløse. Disse formeres ikke af frø som planterne i Division Spermatophyta.

Livscyklusmønsteret i både Pteridophyta og Spermatophyta er stort set ens.

Planter i begge divisioner udstiller generationsskifte. Hovedplante krop repræsenterer sporophytisk generation og den gametofytiske generation er reduceret.

Det sporofyt reproducerer ukønnet ved meispores (n). Meisporesne spire for at give anledning til gametofytisk generation. Det gametofyt er haploid. Det reproducerer seksuelt af gameter. Det zygote udvikler sig til embryo, der vokser ind i moden sporophyte.

Således følger de sporofytiske og gametofytiske generatoner hinanden i alternative sekvenser. Dette fænomen er betegnet generationsskifte.

Den største forskel i Pteridophytes og spermatophytes er det sporofyt i de fleste pteridophytes (fx bregner) er homosporous; hvorimod sporophyte i spermatophytes er altid heterosporøs.**

Gametofyten i bregner er uafhængig, selvom den er reduceret og er exosporic. I detrosporøse former findes der separate mandlige og kvindelige gametopytter. Disse er reduceret og endosporisk.

Den kvindelige gametophyte er reduceret og bevares permanent i megasporangium (ovule) og dermed embryo dannet som følge af seksuel reproduktion bevares permanent inde i æggeskallen. Æggebukken modnes i frø.

Heterspory er det vigtigste evolutionære trin, der fører til dannelsen af frø.

De frøfrie planter (bregner) er homosporøse. Nogle pteridophytes som Sealginella er heterosporous Disse planter producerer ikke frø, men viser de første trin mod frødannelsen.