Hvad er nogle eksempler på produkter med uelastisk efterspørgsel?

Hvad er nogle eksempler på produkter med uelastisk efterspørgsel?
Anonim

Svar:

Produkter med uelastisk efterspørgsel kræves konstant for en given pris.

Forklaring:

Lad os begynde med at tænke på hvad dette betyder om produktet. Hvis medlemmer af en økonomi efterspørger produkt X med en konstant sats for hver pris, så har disse medlemmer af økonomien sandsynligvis brug for det pågældende produkt, hvis de er villige til at bruge mange penge på det. Så hvad er nogle ting, som medlemmer af en økonomi kan overveje en nødvendighed?

Et virkeligt eksempel er lægemidlet Daraprim, som blev oprettet af Turing Pharmaceuticals til behandling af aids, og det behandlede AIDS ganske godt. Daraprim er berygtet for sin prisstigning fra $ 13,50 / tablet til $ 750 / tablet natten over. Men folk med aids måtte stadig købe stoffet, så de kunne behandle deres sygdom. Andre lignende eksempler kan være insulin til diabetikere, kemoterapi til kræftpatienter og lægemiddelinfusioner til personer med ulcerøs colitis.

Et andet eksempel kan være benzin til biler. Selv om vi måske kan reducere mængden af gas, der bruges, når prisen stiger, vil det ikke være et væsentligt fald. vi har stadig brug for benzin til at komme på arbejde, skole osv.

Afhængighed kan medføre, at nogle varer også er uelastiske. For eksempel vil rygere og alkoholikere sandsynligvis ikke bare holde op med at købe cigaretter og alkohol, fordi prisen på enten er steget.

Mit sidste eksempel ville være et godt produceret af et monopol. Lad os sige, at Directv er det eneste tv-selskab i et område. Kom Februar, når Super Bowl kommer ud, folk ikke vil simpelthen ikke se Super Bowl, de vil betale uanset Directv siger, at de skal betale for at se Super Bowl.