Hvad hedder Heisenberg usikkerhedsprincippet?

Hvad hedder Heisenberg usikkerhedsprincippet?
Anonim

Svar:

Heisenberg Usikkerhedsprincip - når vi måler en partikel, kan vi kende dens position eller dets momentum, men ikke begge dele.

Forklaring:

Heisenberg Usikkerhedsprincippet starter med tanken om, at observeringen ændrer noget, hvad der observeres. Nu kan det lyde som en masse nonsens - når jeg ser et træ eller et hus eller en planet, ændrer det sig ingenting. Men når vi taler om meget små ting, som atomer, protoner, neutroner, elektroner og lignende, så er det meget fornuftigt.

Når vi observerer noget, der er ret lille, hvordan observerer vi det? Med et mikroskop. Og hvordan virker et mikroskop? Det skyder lys ned på en ting, lyset reflekterer tilbage, og vi ser billedet.

Lad os nu lave det, vi observerer, meget små - mindre end et atom. Det er så lille, vi kan ikke bare skyde lys ned på det, fordi det er for lille til at se - så vi bruger et elektronmikroskop. Elektronen rammer objektet - sig en proton - og hopper tilbage. Men effekten af elektronen på protonen ændrer protonen. Så når vi måler et aspekt af protonen, sig det er position, ændrer effekten af elektronen sin dynamik. Og hvis vi skulle måle fremdriften, ville positionen ændre sig.

Det er usikkerhedsprincippet - at når vi måler en partikel, kan vi kende dens position eller dets momentum, men ikke begge.