Hvad er den formelle afgift på hvert atom i methyl carbocation?

Hvad er den formelle afgift på hvert atom i methyl carbocation?
Anonim

Svar:

I # H_3C ^ + #, hvilket er en formel CATION?

Forklaring:

Hvert hydrogenatom er formelt neutralt …. de får én elektron fra hver kovalent binding … carbonet får også en elektron fra hver kovalent binding og har to indre kernelektroner, formelt # 1s ^ 2 #… og så kulstof har 5 elektroniske afgifter … men NØDVENDIG 6 positive, nukulære ladninger … Og således er FORMAL ladningen #+1#

Bare for at tilføje det med henblik på at tildele formel afgift, kan vi gå tilbage til meget gamle ideer, som vi lærer, når vi introduceres for binding. I en kovalent binding deles elektroner mellem kerner. En ionbinding er mellem en formel anion og en formel kation og involverer således den tidligere overførsel af elektron.

Hvis vi siger sige methan, med FOUR # C-H # kovalente bindinger, deler vi dette op for at give # 4xxdotH #, og et carbonatom med 4 valenceelektroner. Hydrogen-ATOM'erne er neutrale, fordi de har en positiv atomladning og også en elektronisk afgift. Og dermed er hydrogenerne neutrale.

Ligeledes påstår carbonatomet 4 elektroner fra de fire # C-H # bindinger og har 2 indre kernelektroner (dvs. formelt # 1s ^ 2 # elektroner. Og så har hvert kulstof 6 elektroner, og der er 6 positive nukleare ladninger. Kulstofet i metan er også således elektronisk neutralt.