Hvad er den formelle afgift på hvert atom i C_2H_3Cl?

Hvad er den formelle afgift på hvert atom i C_2H_3Cl?
Anonim

Formel ladning er den afgift, vi ville tildele et atom i et molekyle, hvis vi antager, at de elektroner i de bindinger, som atomet laver, deles lige mellem sig selv og det andet atom, uanset de to atomer 'elektronegativiteter.

For at bestemme de formelle afgifter på alle atomer i # C_2H_3Cl #, eller vinylchlorid, tegne dens Lewis struktur.

Vinylchloridmolekylet har 18 valenselektroner - 4 fra hver # "C" # atom, 1 fra hver # "H" # atom og 7 fra # "Cl" # - som alle er tegnet af ovenstående Lewis-struktur.

Den nemmeste måde at bestemme formelle ladning for et atom på er at sammenligne sine valenselektroner med antallet af elektroner, som det "får" i et molekyle.

Lad os starte med kulstofatomerne, da de begge danner 4 obligationer. Den antagelse, der er gjort for at bestemme formell ladning, er, at elektronerne i en obligation er delt lige. Dette betyder, at 4 bindinger vil give dette carbonatom 4 elektroner.

Sammenlign nu dette tal med atomets valenceelektroner. SInce carbon har 4 valenselektroner, og det får 4 elektroner, dets formelle ladning vil være nul.

Den samme begrundelse gælder også for hvert af de tre hydrogenatomer. Hvert hydrogenatom form 1 bind, så det bliver 1 elektron fra de to, der danner bindingen. Da hydrogen har 1 valenselektron, vil dens formelle ladning være nul.

Nu for chloratom. Klor har 7 valenceelektroner. Som du kan se i Lewis-strukturen, har den 6 elektroner som ensomme par og får 1 ekstra elektron fra bindingen, der dannes med carbon.

Som følge heraf vil klorens formelle afgift være nul såvel.