Hvad er de to typer DNA mutationer?

Hvad er de to typer DNA mutationer?
Anonim

Svar:

Sletninger og indsætninger.

Forklaring:

Der er faktisk tre, men jeg beskriver disse to, fordi de har tendens til at være mere effektive i form af en effekt på den faktiske genetiske sekvens.

Sletning: præcis hvad det lyder som. Et nukleotid er i det væsentlige blot taget ud af DNA-sekvensen. Dette er temmelig effektfuldt, fordi det helt ændrer rækkefølgen af sekvensen. Jeg kan lave en analogi med en sætning:

"Hej, hvordan går det?"

Hvis jeg sletter det første bogstav:

"Elloh owa rey ou?"

DNA virker i sekvenser af tre nukleotider, hvilket er sammenligneligt med rummene i sætningen. Bare at slette et bogstav ændrede det fuldstændigt.

Indsætning: Indsætning af et nukleotid i en sekvens. Jeg vil gøre sætningen igen:

"Hej, hvordan går det?"

Hvis jeg indsætter et brev i sætningen, men holder pladserne ens:

"Hej hvordan har du det?" (Jeg indsatte en "w" før ordet "hvordan").

Begge disse er særligt effektive, fordi hvis rækkefølgen af en DNA-sekvens ændres, vil stopkodonet, der slutter sekvensen, ikke eksistere mere, og et nyt stopkodon vil fremstå tidligere i sekvensen eller meget senere i DNA-strengen.

En tredjedel er substitution, hvor et nukleotid erstattes af en anden. Da du kan lave det samme kodon med flere sekvenser af nukleotider, har dette ofte faktisk ingen indflydelse på en DNA-sekvens, eller det ændrer kun en del af det, men påvirker ikke proteinet, som DNA'et vil gøre drastisk.