Hvorfor er det teoretiseret, at vores sol bliver en rød kæmpe?

Hvorfor er det teoretiseret, at vores sol bliver en rød kæmpe?
Anonim

Svar:

Stjernens udvikling bestemmes af deres masse, og gule dværgstjerner som vores sol er massive nok til at fusionere helium i deres kerner.

Forklaring:

Hver stjerne, uanset masse, starter som en hovedsekvensstjerne. Hovedsekvensstjerner smelter brint i helium. Til sidst opbygges helium i kernen, og fusionshastigheden sænkes. Uden energien fra fusion begynder kernen at krympe og varme op.

For røde dværgstjerner, som er mindre massive end solen, opvarmer kernen ikke nok til at udløse heliumfusion, så en rød dværg vil forblive en rød dværg, indtil den køler ned i en hvid dværg og til sidst en sort dværg, som er en hypotetisk stjernefase, på grund af den kendsgerning, at tidsmængden ikke er tilstrækkelig endnu til noget mere end det hvide dværgstadium.

Når en gul dværgstjerne som vores sol løber tør for hydrogen og kernekontrakterne, bliver temperaturen varm nok til at smelte helium. Denne forøgede temperatur bevirker, at stjernens ydre lag udvides. Da stjernen bliver større, køles overfladen og bliver rødder. På dette tidspunkt er stjernen blevet en rød kæmpe.