Hvad gør enzymet PEP carboxylase?

Hvad gør enzymet PEP carboxylase?
Anonim

Svar:

Phospho-indløbspyruvat (PEP) carboxylaseenzym katalyserer tilsætningen af bicarbonat til PEP for at danne fire carbonforbindelser oxaloacetat og uorganisk phosphat.

Forklaring:

De tre vigtigste roller, som PEP carboxylase spiller i planter og bakteriemetabolisme, er i C4-cyklen, CAM-cyklen og biocidcyklusen Citric Acid Cycle biosynthesis.

C4 cyklus

Nogle planter øger den lokale CO2-koncentration i en proces kaldet C4 Cycle. PEP carboxylase spiller nøglerolle for binding af CO2 til dannelse af oxaloacetat i mesophyllvævet.

CAM cyklus

CAM-cyklus er almindelig i organismer, der lever i tørre habitater. Om natten anlægger planterne CO2 ved at fastgøre med PEP for at danne oxalat gennem PEPcarboxylase. Disse konverteres og opbevares til brug i løbet af dagen, hvor lysafhængige reaktioner genererer energi og reducerer ækvivalenter som NADPH til at køre Calvin-cyklen.

Citronsyre Cycle

PEP-carboxylase er signifikant i ikke-fotosyntetiske metaboliske veje. PEP carboxylase supplerer oxaloacetat i Krebs cyklus. For at forøge flux gennem cyklussen omdannes nogle af PEP'erne til oxaloacetat med PEP carboxylase. Da citronsyrecyklusmellemprodukter tilvejebringer et nav for metabolisme, er stigende flux vigtig for biosyntese af mange molekyler.

Enzym PEP carboxylase findes en n-planter og nogle bakterier.