Hvad er en bæredygtig praksis? + Eksempel

Hvad er en bæredygtig praksis? + Eksempel
Anonim

Svar:

En praksis, hvor brugen af en ressource er afbalanceret af fornyelsen af den ressource.

Forklaring:

Hvis brugen af ressourcen overstiger fornyelsen af den ressource, bliver ressourcen udtømt. Hvis brugen af ressourcen langt overstiger ressourcefornyelsens muligheder, kan ressourcen ophøre med at eksistere.

Den velforvaltede brug af skov er et eksempel på en bæredygtig praksis. Den hastighed, hvormed træer nedskæres, er reguleret til at svare til den hastighed, hvormed træer kan genplantes og dyrkes.

Fiskeri efter laks er en anden bæredygtig praksis. Antallet af fisk, der må høstes, reguleres for at give tilstrækkelig laks til at gøre det opstrøms for at regenerere laksepopulationen.

Fiskeri med ansjos ud for Monterey i Californien er et eksempel på en ikke bæredygtig praksis. Så mange ansjoser blev fanget, at avlspopulationen faldt til næsten nul. I øjeblikket er der ingen ansjoser at fiske ud for Monterey-kysten.

Høsten af Otter skins er et andet eksempel på en ikke bæredygtig praksis. Otterne blev jaget til nær udryddelse. I dag er otteren stadig en beskyttet art, og ingen jagt på disse skræmmende dyr er tilladt.

Ressourcer skal forvaltes omhyggeligt, så bæredygtige metoder sikrer, at ressourceanvendelsen ikke overstiger ressourceens evne til at blive regenereret.