Hvad er reglerne for transformation - specifikt om dilation, rotation, refleksion og oversættelse?

Hvad er reglerne for transformation - specifikt om dilation, rotation, refleksion og oversættelse?
Anonim

Svar:

Reglerne for oversættelse (flytte), rotation, afspejling og dilatation (skalering) på et todimensionelt plan er nedenfor.

Forklaring:

  1. Regler for oversættelse (flytte)

    Du skal vælge to parametre: (a) retning af oversættelsen (lige linje med en valgt retning) og (b) længden af skiftet (skalar). Disse to parametre kan kombineres i et koncept af en vektor.

Når man først har valgt at konstruere et billede af et hvilket som helst punkt på et fly som et resultat af denne transformation, skal vi tegne en linje fra dette punkt parallelt med en vektor af oversættelse og i samme retning som valgt på vektoren flytte et punkt langs denne linje med en valgt længde.

  1. Regler for rotation

    Du skal vælge to parametre: (a) Rotationscentret - Et fast punkt på et plan og (b) Rotationsvinklen.

Når man først har valgt at konstruere et billede af et hvilket som helst punkt på et fly som et resultat af denne transformation, skal vi forbinde et rotationscenter med en vektor med vores punkt og derefter dreje denne vektor rundt om et rotationscenter med en vinkel, der er kongruent til en valgt drejningsvinkel.

  1. Regler for afspejling

    Du skal kun vælge en parameter - akse (eller linje) af refleksion.

Når vi først har valgt at konstruere et billede af et hvilket som helst punkt på et fly som et resultat af denne transformation, skal vi vende en vinkelret fra vores punkt på en refleksionsakse og udvide den til den anden side af planet ud over denne akse med det samme afstand.

  1. Regler for dilatation (skalering)

    Du skal vælge to parametre - (a) centrum for skalering og (b) skaleringsfaktor.

Når vi først har valgt at konstruere et billede af et hvilket som helst punkt på et fly som et resultat af denne transformation, skal vi forbinde et center for skalering med vores punkt og strække eller krympe dette segment med en skaleringsfaktor, hvorved centrum af skaleringen er på plads. Faktorer større end 1 vil strække segmentet, faktorer fra 0 til 1 krymper dette segment. Negative faktorer reverserer retningen af et segment til modsatte side fra midten.