Hvorfor krydser elektriske styrker aldrig? + Eksempel

Hvorfor krydser elektriske styrker aldrig? + Eksempel
Anonim

Det korte svar er, at hvis de krydsede, ville de repræsentere en placering med to forskellige stærke elektriske feltvektorer, noget der ikke kan eksistere i naturen.

Kraftlinjer repræsenterer styrken af det elektriske felt på et givet punkt. Visuelt tæpper trækker vi linjerne, desto stærkere er feltet.

Elektriske feltlinjer afslører oplysninger om retningen (og styrken) af et elektrisk felt inden for et område af rummet. Hvis linjerne krydser hinanden på et givet sted, skal der være to tydeligt forskellige værdier af elektrisk felt med deres egen individuelle retning på det givne sted. Det kan aldrig være tilfældet. Derfor kan linjerne der repræsenterer feltet ikke krydse hinanden på et givet sted i rummet.

eksempler

Hvis feltet linjer skulle krydse, hvad vi skal gøre, er at slå dem sammen i en resulterende feltlinje. På hvert punkt i rummet skal vi gøre vektoraddition på feltvektorer fra hver kilde.

Nogen bliver nødt til at bekræfte / korrigere, om det er korrekt at gøre vektoraddition med elektriske felter. Hvis det er ukorrekt, vil vi i stedet udføre vektoraddition på kraftvektorerne og komme til det samme resultat.