Hvad er centralnervesystemets primære job?

Hvad er centralnervesystemets primære job?
Anonim

Svar:

Enkelt sagt, kører det centrale nervesystem hele kroppen.

Forklaring:

Strengt taget vil jeg ikke sige, at centralnervesystemet (CNS) har et primært job. Det er så komplekst og udfører så mange kritiske funktioner, man kan ikke rigtig sige, hvilket er det vigtigste.

Jeg kan dog nævne flere kropslige processer, hvor centralnervesystemet er en nøglespiller.

  1. Sensoriske oplysninger - gem til information, der bliver relayeret gennem spinalreflekser, alt information, der hentes i dine sensoriske neuroner, er relayet til CNS. CNS behandler konstant disse oplysninger og kommunikerer med forskellige dele af hjernen for at fortolke informationen, der bliver relayet af sensoriske neuroner.

  2. Motorfunktion - Den primære motorcortex er den del af din hjerne, der er ansvarlig for muskelbevægelsen.

  3. Homeostase - en del af din hjerne kendt som hypothalamus kontrollerer homeostase, eller rettere, en tilstand, hvor menneskekroppen er i ligevægt. For eksempel, hvis nogen føler sig kolde, opfatter hypothalamus temperaturfaldet og stimulerer reaktioner som rystelse for at øge kropstemperaturen.

  4. Hukommelse og følelser - dette sker gennem aktiviteten af en CNS struktur kendt som det limbiske system.

Disse eksempler klipper ikke engang overfladen af alle de funktioner, som CNS er ansvarlig for. Det spiller stort set en rolle i enhver større kropsfunktion, og derfor er der læger specialiseret til at forstå det!

Håber dette hjælper!

~ AP