Hvorfor varmepumper ikke fungerer også i meget kolde klimaer, som de gør i mildere. er det samme for køleskabe?

Hvorfor varmepumper ikke fungerer også i meget kolde klimaer, som de gør i mildere. er det samme for køleskabe?
Anonim

Svar:

Varmepumper virker ikke så godt i meget kolde klimaer, fordi udendørsluften ikke indeholder så meget varme at pumpe.

Køleskabe virker ikke så godt i hed klimaer.

Forklaring:

Varmepumper arbejder ved at komprimere kølemiddelgas, indtil det er varmere end den luft, du ønsker at opvarme.

Den varme komprimerede gas ledes derefter gennem en kondensator (ligner radiatoren i en bil), og luft blæses forbi det, så varmen overføres til luften. Dette opvarmer rummet.

Da den komprimerede gas afkøles af luften, at den opvarmes, kondenserer den til en væske og passerer derefter gennem et meget smalt rør, der begrænser strømmen og leverer det til en fordamper, der ligger udenfor.

(Begrænseren er nødvendig, så trykket i kondensatoren kan opbygges tilstrækkeligt til at flydende gassen).

Fordamperen er lavet af rør med større diameter med finner omkring den (også lavet som en bilradio), som gør det muligt for væsken at udvide og koge (det er nu ved lavt tryk igen efter at have passeret begrænseren).

Kølemidlet er en gas, der koger ved en lav temperatur (normalt godt under #0^@#C ved lave tryk), og som det koger bliver det meget koldt og tager varmen fra den ydre luft, som blæser forbi den.

Kølemidlet, som nu er en gas igen tæt på udetemperaturen, returneres derefter til kompressoren, hvor den igen komprimeres og røres til kondensatoren (hvor den giver den varme, den netop kommer fra udendørsluften).

Hvis udendørsluften er meget kold, er mængden af varme tilgængelig mindre end hvis den er varm, så fordampningsfasen tager længere tid (mere luft skal blæse forbi), og gassen indeholder mindre varme (koldere går ind i kompressoren), så processen virker ikke så godt i meget kolde klimaer.

Køleskabe bruger det samme princip, men fordamperen er inde i køleskabet og kondensatoren (som bliver varm) er udenfor. Så køleskabe virker ikke lige så godt i meget varme klimaer, fordi kondensatoren ikke er så godt afkølet.