Hvorfor er løsninger til firkantede rødder positive og negative?

Hvorfor er løsninger til firkantede rødder positive og negative?
Anonim

Givet et positivt reelt tal a, er der to løsninger til ligningen # X ^ 2 = en #, den ene er positiv, og den anden er negativ. Vi betegner den positive rod (som vi ofte kalder kvadratroten) af # Sqrt {a} #. Den negative opløsning af # X ^ 2 = en # er # - sqrt {a} # (vi ved, at hvis #x# tilfredsstiller # X ^ 2 = en #, derefter # (- x) ^ 2 = x ^ 2 = en #derfor fordi # Sqrt {a} # er en løsning, det er også # - sqrt {a} #). Så for #a> 0, sqrt {a}> 0 #, men der er to løsninger til ligningen # X ^ 2 = en #, en positiv # (Sqrt {a}) # og en negativ # (- sqrt {a}) #. Til # A = 0 #, de to løsninger falder sammen med # Sqrt {a} = 0 #.

Som vi alle ved, er en kvadratrode forekomst, når et helt tal n ganges med sig selv for at give os et helt tal n * n. Vi ved også, hvornår 2 heltal med de samme tegn multipliceres, det giver et positivt heltal.

med en disse fakta i tankerne kan vi sige, at n kan være negativ eller positiv og stadig give os det samme perfekte firkant.

PS. bemærk at noget lignende #sqrt {-1} # ville ikke eksistere som vi ved, at 2 heltal med modsatte symboler ikke vil give et negativt tal. Og for at det er et firkantet tal, begge nos. skal være ens.

Forhåbentlig hjælper dette