Eftersom mRNA-kodonerne svarer til DNA-kodoner, og tRNA-kodoner svarer til mRNA-codoner, er der nogen forskel mellem en DNA-sekvens og en tRNA-sekvens bortset fra substitutionen af Thymine med Uracil?

Eftersom mRNA-kodonerne svarer til DNA-kodoner, og tRNA-kodoner svarer til mRNA-codoner, er der nogen forskel mellem en DNA-sekvens og en tRNA-sekvens bortset fra substitutionen af Thymine med Uracil?
Anonim

Svar:

Jeg vil forsøge at arbejde dig igennem det nedenfor - det bliver lidt lang tid.

Forklaring:

Hele "DNA bliver forvandlet til mRNA" er lidt mere kompliceret, fordi vi skal overveje 5 til 3 retning af DNA.

DNA har en topstreng, der løber 5 -3 ..og en komplementær bundstreng, der også løber 5'-3 ', men den løber i den modsatte retning (som om den blev vendt rundt), så den er orienteret i dens 3 -5 retning.

5 -ATGCGTAGT-3 : Dette er den øverste streng

Den komplementære bundstreng er:

3 -TACGCATCA-5

Så vi ser dobbeltstrengen som:

5 -ATGCGTAGT-3

3 -TACGCATCA-5

Ok, så det er sejt. Nu er grunden til, at vi taler om dette, fordi mRNA'et transkriberes ved hjælp af bundstrengen som en skabelon !! Så det ovennævnte stykke DNA ville resultere i en mRNA-sekvens (små bogstaver), der ser sådan ud:

5 -aug cgu agu -3

3 -TACGCATCA-5

MRNA-sekvensen er: 5 -aug cgu agu -3

Hvis vi ser på den øverste streng DNA-sekvens, ser vi det er: 5 -ATGCGTAGT-3 …. så det mRNA, der bliver gjort, er SAME-sekvensen på den øverste streng !! (U i stedet for T) Dette skyldes, at mRNA'en er lavet som komplement til bundstrengen, og den øverste streng er komplimentet til bundstreng.

Lad os nu se på tRNA. tRNA-molekyler er individuelle molekyler af mRNA. De har virkelig 2 vigtige dele (ikke fortælle en RNA forsker jeg sagde dette! - Jeg gjorde min phd i RNA struktur og de ville tage det tilbage, hvis de læser det) …. anticodon loop og 3 hydroxyl. En aminosyre får sat på 3 hydroxylgruppe med et enzym, og dette bliver et CHARGED tRNA.

Nu ud til ribosomet og de codoner på mRNA. Ribosome griber mRNA'et igennem det, og det har disse rum, der tillader tRNA at passe ind. Rummet stopper over toppen af en 3 nukleotiddel af mRNA'et - dette er kodonen. MRNA'et vil have sekvensen:

5 -aug cgu agu -3 , og hver af disse 3 nukleotider er kodoner. Antikodonsløjfen af tRNA'et har en 3 nukleotidsektion, som kan baseparere med kondonerne på mRNA'et.

3 uac5 '- dette er anticodon af tRNA 5 -aug cgu agu -3 Når baseparingen finder sted, fjernes ribosomet fra aminosyren, der er på tRNA'et og bevæger sig videre til næste codon. 3 gca5 5 -aug cgu agu -3` … og det næste tRNA binder og overfører sin aminosyre til den tidligere aminosyre.

På og efter dette går og aminosyrekæden bliver længere og længere, idet hver successiv tRNA overfører sin aminosyre til vækstkæden.