Hvad er koordinaterne for billedet af punktet (-3, 6) efter en dilation med et midtpunkt på (0, 0) og skalafaktoren på 1/3?

Hvad er koordinaterne for billedet af punktet (-3, 6) efter en dilation med et midtpunkt på (0, 0) og skalafaktoren på 1/3?
Anonim

Svar:

Multiplicere skala faktor, #1/3#, ind i koordinaterne #(-3, 6)#, for at få koordinaterne til billedpunktet, #(-1, 2)#.

Forklaring:

Ideen om dilation, skalering eller "resizing" er at gøre noget, enten større eller mindre, men når du gør det til en form, skal du på en eller anden måde "skala" hver koordinat.

En anden ting er, at vi ikke er sikre på, hvordan objektet ville "flytte"; når skalering for at gøre noget større bliver området / volumen større, men det ville betyde, at afstanden mellem punkter skal blive længere, så hvilket punkt går der? Et lignende spørgsmål opstår ved skalering for at gøre tingene mindre.

Et svar på det ville være at sætte et "dilation center", hvor alle længder er forvandlet på en måde, der gør deres nye afstande fra dette center proportional med deres gamle afstande fra dette center.

Heldigvis er dilatationen centreret ved oprindelsen #(0, 0)# gør dette enklere: vi multiplicerer blot skalafaktoren til #x# og # Y #-koordinerer for at opnå billedpunktskoordinaterne.

#1/3 * (-3, 6) = (1/3 * -3, 1/3 * 6) = ((-3)/(3), (6)/(3)) = (-1, 2)#

På den måde, hvis den bliver større, skal den bevæge sig væk fra oprindelsen, og hvis den bliver mindre (som det er tilfældet her), skal den bevæge sig tættere på oprindelsen.

Sjovt faktum: En måde at dilatere noget på, hvis centret ikke er i oprindelsen, er på en eller anden måde at trække koordinaterne fra for at gøre centrumet til oprindelsen, og derefter tilføje dem tilbage senere, når dilatationen er færdig. Det samme kan gøres til rotation. Klogt, ikke?