Hvad er 0 + blodtype?

Hvad er 0 + blodtype?
Anonim

Svar:

Det fortæller dig to ting:

  1. Dine røde blodlegemer indeholder ikke type A eller B antigener
  2. Dine røde blodlegemer indeholder Rh-faktor

Forklaring:

Blodtype (A, B, AB og O) bestemmes af specifikke proteiner (dvs. antigener), som findes på alle dine røde blodlegemer. Der er to hovedtyper af antigener på dine røde blodlegemer:

Type A antigener

Type B antigener

Disse antigener er lavet af specifikke gener, som du får fra dine forældre. Disse gener skaber et enzym, som ændrer et specifikt protein på nyoprettede røde blodlegemer.

Hvis du har type A-blod, ændrer enzymet dine røde blodlegemer til at udtrykke det, vi kalder "type A-antigener". Hvis du har type B-blod, ændrer enzymet dine røde blodlegemer til at udtrykke "type B antigener".

Hvis du har type O-blod, er enzymet inaktivt, og de røde blodlegemer har ikke type A eller B antigener. Dette gør ikke den røde blodlegeme defekt, det betyder bare, at den røde blodlegeme ikke har disse antigener på den.

Alt dette er vigtigt, fordi en persons blodtype bestemmer, hvad de kan modtage ved blodtransfusion. Hvis en læge skulle give dem den forkerte type blod, kunne det potentielt dræbe dem.

Så hvad gør nogen O + eller O-? Svaret er noget, der hedder Rh-faktor.

Rh faktor er bare et andet protein på røde blodlegemer. Nogle mennesker har Rh-faktor, og nogle mennesker gør det ikke. Hvis du har Rh-faktor, er du Rh +. Hvis du ikke så er du Rh-. Dette har konsekvenser med fødslen, men det er en diskussion for en anden gang.

Så lad os kombinere det, vi har lært her:

Hvis nogen er O +, betyder det 2 ting:

  1. Deres røde blodlegemer har ikke type A eller type B antigener
  2. Deres røde blodlegemer indeholder Rh-faktor

Håber dette hjælper!

~ AP