I 1797 var forholdene gode mellem Frankrig og USA, fordi Storbritannien var deres fælles fjende?

I 1797 var forholdene gode mellem Frankrig og USA, fordi Storbritannien var deres fælles fjende?
Anonim

Svar:

Kort sagt nej.

Forklaring:

Mens franskmændene og amerikanerne generelt har haft gode relationer, det pågældende år, gjorde de det ikke.

I de tidligste dage i republikken havde USA to politiske partier: Federalisterne og de demokratiske republikanere. Federalisterne favoriserede relationerne med England over Frankrig (selv under revolutionskriget omfattede deres langsigtede planer omfattende handelsforbindelser med Storbritannien), og de demokratiske republikanere var lige modsatte; deres standardbærer, Thomas Jefferson, var en frankofil og havde været amerikansk ambassadør til dette land i de franske revolutioners tidligste dage.

Federalisterne, som stærke og indflydelsesrige som de var ved landets grundlæggelse, valgte kun én præsident, John Adams, og han tjente kun ét begreb. (George Washington var mere i overensstemmelse med deres overbevisning end med den anden part, men var ikke et egentligt medlem af festen.) Adams var særligt fjendtlig overfor Jacobinerne, gerningsmændene til den franske revolution og annullerede aftaler med Frankrig på grundene at de var blevet lavet med Louis XVI's regering og blev ophævet ved hans henrettelse. Adams 'ensbetegnelse begyndte i 1797, det pågældende år.

Jefferson, som fancied sig for at være inspiration til den franske revolution, havde varmere forbindelser med franskmændene - men da han tiltrådte i 1801, var revolutionen faldet fra hinanden, og Napoleon havde taget magten.