Svar:
Forklaring:
Når der er en negativ værdi i eksponenten … betyder det …. omvendt det
Det er taget sådan, fordi du kan tage det som en stor invers andel eller noget ….
Du ser? …. Håber du forstod det godt
Len vil skrive nummeret 100.000 ved hjælp af en base på 10 og en eksponent. Hvilket nummer skal han bruge som eksponent?
Eksponent = 5 (10 ^ 5) 10 ^ 1 = 10 10 ^ 2 = 10 xx 10 = 100 10 ^ 3 = 10 xx 10 xx 10 = 1000 10 ^ 4 = 10 xx 10 xx 10 xx 10 = 10000 10 ^ 5 = 10 xx 10 xx 10 xx 10 xx 10 xx 10 = 100000 Så eksponenten der skal bruges er 5 dvs. 10 ^ 5
Bevis følgende erklæring. Lad ABC være en hvilken som helst rigtig trekant, den rigtige vinkel ved punkt C. Højden trukket fra C til hypotenussen spalter trekanten i to rigtige trekanter, som ligner hinanden og til den oprindelige trekant?
Se nedenunder. Ifølge spørgsmålet er DeltaABC en rigtig trekant med / _C = 90 ^ @, og CD er højden til hypotenuse AB. Bevis: Lad os antage, at / _ABC = x ^ @. Så, angleBAC = 90 ^ @ - x ^ @ = (90 - x) ^ @ Nu, CD vinkelret AB. Så, angleBDC = angleADC = 90 ^ @. I DeltaCBD er vinkelBCD = 180 ^ @ -vinkelBDC-vinkelCBD = 180 ^ @ 90 ^ @ x ^ @ = (90x) ^ @ Tilsvarende er angleACD = x ^ @. Nu, i DeltaBCD og DeltaACD, vinkel CBD = vinkel ACD og vinkel BDC = angleADC. Så ved AA-kriterier for lighed, DeltaBCD ~ = DeltaACD. På samme måde kan vi finde DeltaBCD ~ = DeltaABC. Derefter DeltaACD ~
Forenkle følgende, udtrykke svaret med positiv eksponent?
A ^ (n + 2) gange b ^ (n + 1) gange c ^ (n - 1) Vi har: frac (a ^ (2 n - 1) gange b ^ (3) gange c ^ (1 - n) ) (a ^ (n - 3) gange b ^ (2 - n) gange c ^ (2 - 2 n)) Brug af eksponenterne: = a ^ (2 n - 1 - (n - 3)) gange b ^ (3 - (2 - n)) gange c ^ (1 - n - (2 - 2 n)) = a ^ (2 n - 1 - n + 3) gange b ^ (3 - 2 + n) gange c ^ (1 - n - 2 + 2 n) = a ^ (n + 2) gange b ^ (n + 1) gange c ^ (n - 1)