Hvilke typer af organismer anses r valgt?

Hvilke typer af organismer anses r valgt?
Anonim

Svar:

R-udvalgte organismer, de der fremhæver en hurtig væksthastighed, et stort antal afkom, omfatter kaniner, bakterier, laks, planter som ukrudt og græs mv.

Forklaring:

Strategien for R-udvalgte organismer indbefatter producerer mange afkom, producerer dem ofte og har en relativt kort levetid. R-udvalgte arter plejer sig normalt ikke for afkom, mens k-udvalgte arter som orangutanger giver omsorg (orangutanavkom lever sammen med deres mødre i op til otte år).

Eksempler herpå kaniner, bakterier, laks, planter som ukrudt og græs osv. Mange insekter er r-udvalgte. Myrer kan for eksempel betragtes som r-udvalgte. Planter som mælkebøtter er et andet godt eksempel på en r-udvalgte art.

R / k-valgteorien bør betragtes som et spektrum. Nogle organismer kan producere et medium antal afkom, men disse afkom vokser stadig hurtigt, og forældrene giver lidt pleje. Havskildpadder er et godt eksempel på en art, der passer et sted i midten. De producerer mange æg og er ligeglade med deres afkom, når æggene er lagt, men skildpadder lever meget lange liv.