Hvad var Safavid-imperiens betydning?

Hvad var Safavid-imperiens betydning?
Anonim

Svar:

Safavidriget var et stort kongerige omkring moderne Iran. Det efterlod et tydeligt mærke i det område, den besatte, og spillede en afgørende rolle i Mellemøsten historie.

Forklaring:

Lidt historie … Safavid-imperiet startede som et lille band af sufi mystikere; disse mystikere, ledet af Sejl Al-Din og kaldet røde hoveder, ville sprede deres idealer til persiske stammer. Ismail ville forene Safavid-dynastiet, men ville afskaffe sig selv efter militære nederlag. Hans senere afkom ville stabilisere Safavid igen.

Nu, vigtigheden … Centreret i Isfahan var Safavid Empire en bastion for shi'ia islam. Næsten alle dets medlemmer var af shi'i-islam, og dette førte det til øgede konflikter med sin sunni nabo, osmannerne. Dette begrænsede spredningen af Safavid Empire, og i grunden Shi'ia Islam; I dag er Iran overvejende Shi'ia Muslim.

Under stand shaher som Tahmasp I og Abbas den Store, vil Safavid Empire helt sikkert blomstre. Safavid kunst og arkitektur var udsøgt. Persisk ville blive den officielle folkeafstemning (Sprog) for safaviderne, snarere end tyrkiske. Handelscentre og stillinger ville blive bredt efterspurgt af europæerne.

Samlet set var Safavid Empire ikke en vigtig aktør i verdenshistorien, men det havde bestemt en effekt på Mellemøsten og havde en unik kultur.