Hvad er en miljøgrænse? + Eksempel

Hvad er en miljøgrænse? + Eksempel
Anonim

Svar:

En miljøgrænse er et punkt, hvor miljøet eller økosystemet ikke kan genoprette.

Forklaring:

En miljøgrænse er et punkt, hvor miljøet eller økosystemet ikke kan genoprette. Når et økosystem overgår en tærskel, kan det ikke vende tilbage til dets oprindelige tilstand.

For eksempel, hvis en stor skov høstes over tid og bliver mere og mere fragmenteret. Når den første skovvej skærer gennem skoven, og der er logget en skovl, bliver skoven ikke påvirket stærkt. Frøudspredning forekommer stadig, nogle dyr skal skifte deres habitatforbrug, men de forbliver i skoven, afløbsprocesser er kun lidt påvirket. Nok træer omgiver deforestede patches, at jord erosion fra vind og vand ikke er et stort problem. Frøene kan vokse i de rydde tomter. Samlet økosystemfunktion forbliver stort set intakt.

Til sidst er der nok veje til, og der trækkes nok træer ned, så skoven går over en tærskel. Træer fjernes med en hastighed, der er hurtigere end nye træer er etableret, og det bæredygtige udbytte overskrides. Så mange træer er blevet fjernet, at den sunde øverste jord fjernes ved vind og vand erosion, der ikke længere holdes på plads af trærødder. Den dårlige jord betyder, at nye frø ikke kan etablere sig i denne næringsfattige jord. Manglen på træer betyder mange frøudspredere, der bor i baldakinen. Sådanne fugle flytter til forskellige skove, og andre dyr forlader fordi deres habitat er for lille eller dårligt forbundet.

På dette tidspunkt har skoven krydset en tærskel og kan ikke holde økosystemets processer og funktioner.