Hvad anvendes polære koordinater i det virkelige liv?

Hvad anvendes polære koordinater i det virkelige liv?
Anonim

Svar:

Nyttige anvendelser inden for fysik og teknik.

Forklaring:

Fra en fysikers synspunkt, polære koordinater # (r og theta) # er nyttige til beregning af bevægelsesligninger fra mange mekaniske systemer.

Ofte har du objekter flytter i cirkler og deres dynamik kan bestemmes ved hjælp af teknikker kaldet Lagrange og Hamilton af et system. Brug af polære koordinater til fordel for kartesiske koordinater vil forenkle tingene meget godt.

Derfor vil dine afledte ligninger være sød og forståelig.

Ud over mekaniske systemer kan du anvende polære koordinater og udvide det til en 3D (sfæriske koordinater). Dette vil hjælpe meget med at gøre beregninger på felter. Eksempel: elektriske felter og magnetfelter og temperaturfelter.

Kort sagt, polære koordinater gøre beregningen nemmere for fysikere og ingeniører. Takket være det har vi bedre maskiner og bedre forståelse på elektricitet og magnetisme (afgørende for generering af strøm).

PS: At vide hvorfor og hvordan i skolen er vigtigt, selvom du ikke vil bruge dem i det virkelige liv. Pointen er, at vi skal sætte uvidenhed til side og sætte pris på de ting, vi tager for givet. Livet som vi ved det vil aldrig være det samme uden matematik, videnskab og endda litteratur. Kudos for at stille dette spørgsmål!