Spørgsmål # 2eafd

Spørgsmål # 2eafd
Anonim

Svar:

aluminium (Al)

Forklaring:

dette fordi aluminium har tre valenceelektroner i det yderste energiniveau har derfor en stærkere metallisk binding / karakter end beryllium (Be), som har to valenceelektroner

Svar:

Beryllium.

Forklaring:

Vi kan sammenligne de to elementers metalliske karakter med henvisning til deres elektronegativitet - begge karakteristika er relateret til et atoms evne til at tiltrække elektroner i en forbindelse.

Med henvisning til Pauling Scale af elektronegativitetsværdier ser vi, at aluminium har en elektronegativitetsværdi af #1.61# mens beryllium kun har #1.57#. Hvilket betyder, at aluminium i sammenligning med beryllium er mindre tilbøjelige til at opgive sine ydre skalelektroner i en reaktion og derfor er mindre metallisk.

Referencer:

Wikipedia bidragsydere. "Elektronegativiteter af elementerne (dataside)." Wikipedia, den frie encyklopædi. Wikipedia, den frie encyklopædi, 25. januar 2018. Web. 1. marts 2018, Science, Ck12. "Periodiske tendenser: Metallisk og ikke-metallisk karakter." CK-12 Foundation, CK-12 Foundation, 30. aug. 2016, www.ck12.org/c/chemistry/periodic-trends%3A-metallic-and-nonmetallic-character/lesson / Metallic-og-ikke-metallisk-Karakter-CHEM /.