Hvad er osteoblaster?

Hvad er osteoblaster?
Anonim

Udtrykket betyder benbygger.. Osteo- betyder altid knogle. -blast betyder at bygge (eller spire).

Disse er en af tre typer af knogleceller: Osteoklaster, osteoblaster og osteocytter. Suffixet -klassen betyder at bryde.

Du kan muligvis huske udtrykket iconoclast, hvilket betyder ikonernes breaker. Men det bruges i dag til at betyde en, der ikke går som andre går. En slags oprør eller en person, der spørger og spørger "hvorfor?".

Osteocyt betyder blot knoglecelle. En osteocyt er fundet celle i moden knogle og har en gennemsnitlig halveringstid på 25 år.

Osteoblaster stammer fra knoglemarven og bidrager til produktionen af ny knogle. Disse celler opbygger matrixen af knoglestrukturen og spiller også en rolle i mineraliseringen af knoglematrixen.

Knoglen opbygges konstant og nedbrydes af kroppen, hvilket gør osteoblaster ret kritiske. Modstykket til osteoblast er osteoklasten, en celle, der er ansvarlig for nedbrydning af knoglen.

(WiseGEEK)

Som folk alder denne balance tips til osteoklast side og folk vil have udtynding af knogle materiale (osteopeni og osteoporose) gør falder farligere.

Osteoblasterne er kritiske for knoglens struktur og integritet. De opbygger ikke bare ny knogle, de opretholder og styrker også eksisterende knogler, så matrixen ikke bliver kompromitteret, og at den er lige så jævn som muligt.

(WiseGEEK)