Hvad er den største kendte planet i universet?

Hvad er den største kendte planet i universet?
Anonim

Svar:

TrES-4, omkring 1,7 gange størrelsen af Jupiter.

Forklaring:

Tres-4, næsten dobbelt så stor som Jupiter, menes at have en gennemsnitlig densitet, der kan sammenlignes med balsa træ. Det er selvfølgelig en gaskæmpe, og det er omkring 1400 lysår væk. Det kredser stjernen GSC 02620-00648 med en latterlig høj hastighed.

Jeg ved hvad du tænker: "Nok om alle disse freaky gas giganter! Hvad er den største planet jeg kan gå på?" Den største stenige planet (Earth-type) opdaget til dato er BD + 20594b, en anslået 2,23 gange jordens radius og 16,3 gange dens masse. Denne størrelse gør den omkring størrelsen af Neptunus. Det var tidligere antaget, at stenrige planeter ikke kunne få nogen større end 1,6 jordradier, og denne ville være halv en gang større end den teoretiske øvre grænse.

Husk på, at exoplaneter ses ved at bemærke en "wobble" i et digitalt billede af en stjerne, og de ekstrapolerer en forfærdelig masse detaljer fra de små wobbles. Undersøgelsen og katalogiseringen af eksoplaneter har kun været i gang siden 1988. Der er også en slags fin linje mellem en gasgigantplan og en brun dværgstjerne. Den største kendte planet er Jupiter, og den største kendte stenige planet er Jorden. Men nogle af disse eksoplaneter, der ses af HARPS og Kepler Space Telescope ser godt ud!