Spørgsmål # c0a51

Spørgsmål # c0a51
Anonim

Svar:

  • Atomradius falder
  • elektronegativitet øges
  • elektronaffinitet øges
  • ioniseringsenergien øges

Forklaring:

Atomradius er størrelsen et atom af et givet element. Når du går til højre over det periodiske bord, tilføjes protoner til kernen, hvilket betyder, at der er en højere positiv ladning for at trække elektronerne ind, så atomer bliver mindre.

Elektronegativitet er et atoms evne til at trække et bindende par elektroner mod det, når det er i en kovalent binding. Atomer med en større positiv ladning i kernen kan lettere tiltrække et bindingspar af elektroner.

Elektronaffinitet er sandsynligheden for, at et neutralt atom af et element får en elektron. Alle atomer vil have en oktet af elektroner, så når du bevæger dig til venstre til højre over en periode, øges elektronaffiniteten med antallet af valenselektroner (indtil du kommer til de ædle gasser, når elektronaffiniteten falder, fordi de allerede har en fuld oktet). Metaller på den venstre side af bordet har en lav elektronaffinitet, fordi det er lettere for dem at komme til en oktet, hvis de taber elektroner. Halogener (gruppe 7A) har en høj elektronaffinitet, fordi hvis de får en elektron, har de en fuld oktet.

Ioniseringsenergi er den energi, det tager at fjerne en elektron. Metaller (lefthand side) har en lav ioniseringsenergi, fordi de ønsker at miste en elektron for at komme til en ædelgaskonfiguration. Halogener (og ikke-metaller mere generelt) har en højere ioniseringsenergi, fordi de allerede er tæt på at have en oktet, og det er lettere for dem at få en elektron end at tabe 7 elektroner.

Bemærk: De generelle tendenser for ioniseringsenergi og elektronaffinitet har undtagelser mellem gruppe 2A og 3A og grupper 5A og 6A på grund af de fyldte og halvfyldte subshell-effekter

rediger: grammatik