Hvorfor bruger forfattere apostrof i litteraturen? + Eksempel

Hvorfor bruger forfattere apostrof i litteraturen? + Eksempel
Anonim

Svar:

At vise tanke højt og skabe drama og interesse for en ellers livlig scene.

Forklaring:

Den litterære enhed af apostrof, ikke at forveksles med sin tvilling af tegnsætning, er, når en højttaler adresserer en imaginær person, inaminate objekt eller koncept som om de lever og lytter. Et eksempel på apostrof er fra denne velkendte planteskole rim:

http://myspreadsheetbrain.co.za/2015/10/nursery-rhyme-challenge-twinkle-twinkle-little-star/

Som du kan se, taler forfatteren Jane Taylor til et inaminatobjekt, en stjerne, som om den levede og bruger dermed apostrof.

Formålet med apostrof er at give korthed og drama, når et tegn tænker højt. Et kendt eksempel på dette er i Macbeth, når graveiggeren hænder Yoricks skalle til Hamlet, og Hamlet går på en soliloquy:

"Lad mig se. (Tager kraniet) Ak, fattige Yorick! Jeg kendte ham, Horatio, en fyr af uendelig sjæl, af ypperste fancy. Han har båret mig på ryggen tusind gange, og nu, hvor forvirret i min fantasi er det! Min kløft stiger på den.Her hang de læber, som jeg har kysset, jeg ved ikke hvor ofte. -Hvor er dine gibes nu? Dine gamboler? Dine sange? Dine blinker af glæde, der ikke plejede at sætte bordet på en roar? Ikke en nu for at spotse din egen grinning? Helt chapfallen? Nu kommer du til min dame kammer og fortæller hende, lad hende male en tomme tykt til denne fordel, hun skal komme. "

I denne scene er Hamlet i kirkegården konfronteret med et fysisk symbol på døden, et koncept, som han har brækket over for hele spillet, og et som han nu accepterer. Shakespeare bruger apostrof her for at male et grusomt syn på Hamlet, der faktisk taler til en kraniet, men også at relay den metaforiske billedsprog, at Hamlet er på en måde at tale med døden selv.

Jeg håber jeg hjalp!