Hvorfor er anastropen effektiv? + Eksempel

Hvorfor er anastropen effektiv? + Eksempel
Anonim

Svar:

På grund af den ekstra vægt det giver en sætning.

Forklaring:

Anastrop er vendingen af et ords normale sætningsstruktur. For eksempel "Denne mad er fantastisk" bliver "Amazing, denne mad er." Det har været i brug siden det antikke Grækenland, selvom populær brug i disse dage kommer fra filmkarakteren Yoda.

anastrofe er effektiv, fordi det tvinger læseren til at tænke længere om sætningen. På grund af at sætningsstrukturen bliver forvrengt, skal seeren aktivt pusse ud meningen, hvilket får seeren til at bruge længere på den sætning, hvilket igen giver sætningen en dybdefølelse, som den normalt ikke har. For eksempel,

"Talent, Mr. Micawber har; kapital, Mr. Micawber har det ikke."

Dette kommer fra Charles Dickens David Copperfields. Brugen af anastrofe her er effektiv, fordi det fortæller læseren, hvad de skal vide om hr. Micawaber på en hurtig, præcis måde, som udelader unødvendige ord. Hvis denne sætning ikke var i anastrofe, det ville nok se sådan ud:

' Hr. Micawber har talent, men han har ikke kapital. '

Selvom det får mening på tværs, er denne sætning ikke så poleret eller raffineret som den foregående sætning, og undlader at understrege og kontrastere hr. Micawber's styrker og svagheder.

Jeg håber jeg hjalp!